Pressemelding: Resultater Norstat-undersøkelse.

Høy kjennskap til at Partiet Sentrum er etablert og svært positive resultater med tanke på potensielle velgere

Norstat har på oppdrag for Partiet Sentrum gjort en landsdekkende undersøkelse med 1000 respondenter i et representativt utvalg med tanke på alder, kjønn og bosted. Undersøkelsen viser at kjennskapen til partiet er svært høy ettersom partiet ble etablert høsten 2020.  Hele 60% av de spurte svarer at de har kjennskap til at Geir Lippestad har startet Partiet Sentrum sammen med andre erfarne politikere.

Ønsker et parti som prioriterer verdien av mangfold og inkludering
I tillegg viser undersøkelsen at  31% mener Norge trenger et parti som i større grad prioriterer mangfold og inkludering. 

Potensielle velgere

Hele 9% svarer at de “kanskje” vil stemme på partiet og 2% svarer “ja” på spørsmålet om de vurderer å stemme på partiet ved høstens valg. Tretten prosent svarte “vet ikke”.

– Det er utrolig inspirerende se at det er et potensial mellom 2-9 % noen få uker etter at vårt stortingsprogram ble vedtatt på vårt første Landsmøte, sier partileder Geir Lippestad. Resultatene gir stor inspirasjon i valgkampen. Nå gjelder det at flest mulig blir kjent med vårt nyskapende program. Vi bygger all vår politikk på sosial, økonomisk og klima- og miljømessig bærekraft. Det viktigste nå er kampen mot utenforskap, det er vår sak nummer èn.

Men kan vi egentlig stole på disse tallene?

-Vi vet at målinger er målinger, at valg er valg. Sånn er det. Heldigvis er Norstat en seriøs aktør som eksempelvis brukes av NRK. Så vi stoler på resultatene fra denne målingen.

Kristin Walstad, 1. nestleder, takker de 150 giverne som har gjort undersøkelsen mulig.

Enorm vitamininnsprøyting

-Denne undersøkelsen gjør meg glad og optimistisk! Vi har bevist for oss selv og andre at vi har en reell sjanse til å komme inn på Stortinget. Det betyr at en stemme på Partiet Sentrum ikke er en bortkastet stemme ved høstens valg, sier Kristin Walstad, 1. nestleder. – Med dette får vi en bekreftelse på at velgerne ønsker en fornyelse i norsk politikk, med nye kunnskapsrike politikere som setter en ny agenda for en bærekraftig utvikling. Og et nytt parti som mener at menneskerettighetene gjelder for alle og prioriterer dette i praktisk politikk.

Presseklipp

23.06.21 Vårt Land: Partiet Sentrum får ikke vite hvem som vil stemme på dem

30.06.21 Vårt Land: Partiet Sentrum lagde egen undersøkelse, får kritikk av ekspert