Lhbtq+-nettverket er for personer som identifiserer seg som lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive (queer) og andre kjønns- og seksualitetsminoriteter. Vi er til for intersex, ikke-heterofile og ikke-cis-personer. 

SKEIVE I SENTRUM

Lhbtq+-nettverket er for personer som identifiserer seg som lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive (queer) og andre kjønns- og seksualitetsminoriteter. Vi er til for intersex, ikke-heterofile og ikke-cis-personer.
Vi jobber for at slike som oss skal finne sin selvfølgelige plass i partiet. I Partiet Sentrum har vi lhbtq+-personer i partiledelsen, som fylkesledere, i fylkes- og lokallagsstyrer.
I nettverket har vi også personer som er nærstående til lhbtq+-personer, fagpersoner som jobber innenfor relevante fagområder og andre som er engasjert i å jobbe for skeives rettigheter.
I nettverket jobber vi for at Partiet Sentrum skal ha Norges beste politikk for skeive.
Ta gjerne kontakt med vår nettverksleder: Partiet har eget lhbtq+-nettverk: lhbtq@partietsentrum.no
Meld deg på for å motta vårt nyhetsbrev her:

Noen av våre kampsaker for skeives rettigheter og livsvilkår:

  • Et trygt land å være skeiv i
  • Vi vil stå opp mot vold og hatefulle ytringer. Det går en linje fra slike ytringer til radikalisering og ekstremisme. Vi har alle ytringsfrihet, og samtidig et ansvar for hvordan vi ytrer oss.
  • For å komme andre mennesker og grupper i møte, må en anerkjenne hvordan de ønsker å bli tiltalt og omtalt, og hvilke ord de ikke vil høre brukt om seg selv.
  • LHBTI-personer som kommer til Norge som asylsøkere opplever ofte diskriminering på asylmottakene fra andre asylsøkere, og har ikke rettsvern. LHBTI-personer skal være trygge på asylmottakene i Norge.

Styrket helsetilbud

  • Sikre behandlingstilbud for personer med kjønnsinkongruens ved de regionale helseforetakene.
  • Styrke arbeidet med å følge opp LHBT-personer som er blitt utsatt for vold eller overgrep.
  • Styrke kompetansen og kunnskapen om LHBT-personer i barne- og ungdomspsykiatrien.
  • Unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer skal få god rådgivning om seksualitet og seksualtekniske hjelpemidler.

Normkritikk

  • Bruke normkritiske virkemidler i skolen for å skape et trygt psykososialt skolemiljø.
  • Ha normkritiske perspektiver i utdanningen for lærere og andre yrkesgrupper i skole og barnehage.

 

Titt og ofte sender vi ut nyheter og artikler for og om LHBT. Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg med på en spennende reise : TRYKK HER

 

 

 

 

Besøk vår lukkede Facebook side HER

Pin It on Pinterest