Regjeringen kutter i tallet på kvoteflyktninger

Fra Støre tok over som statsminister i 2021, har antallet kvoteflyktninger Norge tar inn sunket betraktelig. Det startet på 3.000 i året, i statsbudsjettet for 2025 ligger det inne et forslag om å ta inn kun 200. 

Det er en reduksjon på over 90%, og dette i en tid da det har eksplodert med krig flere steder i verden – deriblant både på og nært vårt eget kontingent. Akkurat nå regner bombene over Gaza og Libanon, menneskerettigheter brytes, og tusenvis mister livet. Fra før er over 80 millioner mennesker på flukt. Nå mister enda flere hjem og mulighet til et trygt liv.

Vi krever at Norge øker antallet kvoteflyktninger i takt med at nøden øker. Alt annet er uakseptabelt. Vi kan ikke «hjelpe dem der de er», når flyktningene er sperret inne på et trangt og lite område som stadig bombes og utsettes for nye militærraid.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum oppfordret oss nylig til å få flere barn i Norge. Hvorfor vil han ikke la barna som bor i krigen få komme, vi trenger dem jo? Om tre måneder feirer vi jul. Høytiden hvor mange av oss går i kirken og synger «Et barn er født i Bethelem». Barna som fødes i Betlehem nå, slipper imidlertid ikke inn over grensene våre. De banker på vår dør, men Vedum sier «Nei det er fullt».  Når han samtidig ber oss få flere barn, vet vi at han ikke mener det er fullt. Han mener bare de er uønsket.

Norge har vært tydelige på å fordømme krigshandlingene. Vi må arbeide for at det kan komme en fred. Men frem til det skjer, kan vi ikke strupe antallet kvoteflyktninger mens stadig flere drives på flukt.

Det går bare ikke.

INGEN får et bedre liv av at vi smeller dørene igjen foran nesen på barna som flykter fra krig. Vi har muligheten til å hjelpe, og vi bør gripe den!

Partiet sentrum krever at:

  • Antallet kvoteflyktninger oppjusteres i takt med økningen av krigshandlinger mennesker flykter fra

Bli gjerne med oss for å skape oppmerksomhet rundt disse tingene, så vi får startet en folkebevegelse og endret politikken allerede før vi er på Stortinget:

Ønsker du å støtte Partiet Sentrum i arbeidet for bærekraft og menneskerettigheter, og i kampen mot utenforskap? Bidra i vår spleis ved å trykke her. Start innmelding ved å trykke her.

Pin It on Pinterest