Regjeringen har nylig lovet en rentekompensasjonsordning for kommuner som investerer i universell utforming av skolebygg. Dette er en sårt tiltrengt ordning for tusenvis av barn som er avhengig av at det gjennomføres oppgraderinger for at de skal kunne gå på sin nærskole med sine venner.

Dessverre har regjeringen glemt dette løftet i arbeidet med statsbudsjettet, og det er ikke satt av penger til det. Dette reagerer vi i Partiet Sentrum sterkt på!

Kun 20% av grunnskolene i Norge er tilgjengelige for funksjonshemmede elever, og 2 av 3 med funksjonsnedsettelser fullfører ikke videregående. Her er det en åpenbar sammenheng. Det er grovt diskriminerende at nærskolene fortsatt ikke er tilgjengelig for alle.


Manglende mulighet til skolegang får konsekvenser senere i livet, både sosialt, ved mulighet til deltakelse i høyere utdanning, og i arbeidslivet. Når regjeringen sparer småpenger på å ikke innføre denne ordningen som lovet, legger de også til rette for at samfunnet får enorme trygdeutgifter i mange tiår fremover. Regnestykket er ikke i nærheten av å gå opp.

Vi er nødt til å investere i å gi flest mulig et godt utgangspunkt i livet. Da får vi flere i jobb, færre i utenforskap, mennesker får bedre liv, og Norge får en sunnere samfunnsøkonomi.

Partiet sentrum krever at:

  • Innføring av rentekompensasjonsordning for universell utforming av skolebygg fra 2025
  • At CRPD inkorporeres i menneskerettsloven nå

Bli gjerne med oss for å skape oppmerksomhet rundt disse tingene, så vi får startet en folkebevegelse og endret politikken allerede før vi er på Stortinget:

Ønsker du å støtte Partiet Sentrum i arbeidet for bærekraft og menneskerettigheter, og i kampen mot utenforskap? Bidra i vår spleis ved å trykke her. Start innmelding ved å trykke her.

Pin It on Pinterest