I helgen var nesten hundre delegater samlet til landsmøte i Partiet Sentrum. God stemning, viktige saker, debatt og nye vennskap. Partiet Sentrum er klart til å ta ansvar!

Partiet Sentrums tredje landsmøte, avholdt 29.-30. april, var partiets største så langt. Nesten hundre delegater fra hele landet møttes for å gjøre vedtak og samle krefter til høstens viktige lokalvalg.

LANDSMØTETALER

Partileder Geir Lippestad åpnet landsmøtet med en sterk og viktig hovedtale, som kan leses ved å klikke her. Det blir også snart delt et opptak av den, som legges ut i egen sak på Partiet Sentrums nettside. Andre ladsmøtedag holdt nyvalgt leder i Unge Sentrum også en meget sterk tale, som kan leses ved å klikke her.  

POLITISKE VEDTAK

På landsmøtet ble det jobbet godt med viktige politiske saker. Det er vedtatt fire resolusjoner, som etter en kort redaksjonell bearbeidelse vil bli delt på partiets nettsider. Følgende resolusjoner er vedtatt:

  • Norge må fremme et kostnadsfritt busstilbud
  • Nasjonalt pasientforløp kan svekka behandlinga til psykisk sjuke
  • Norske fjorder må reddes
  • Økt selvstendighet og inkludering av svaksynte i samfunnet

VEDTEKTSENDRINGER OG SUPPLERINGSVALG

Partiet Sentrum er fortsatt et ungt parti I vårt tredje år begynner vi imidlertid å samle nyttige erfaringer som organisasjon. Noen av disse erfaringene har pekt oss i retning av mindre endringer i vedtektene, og disse ble vedtatt på årets landsmøte. Den viktigste endringen går på innføring av muligheten til å gjennomføre suppleringsvalg til sentralstyret. Sentralstyret velges i utgangspunktet for to år, hvert mellomvalgår. Av forskjellige årsaker, hender det noen ganger at de som velges ser seg nødt til å trekke seg i løpet av perioden. Derfor har Partiet Sentrum nå innført muligheten til å gjennomføre suppleringsvalg til sentralstyret under landsmøtet midt i valgperioden. Følgende nye medlemmer er valgt inn i sentralstyret på årets landsmøte:

  • Tore Christiansen
  • Ellen Elisabeth Høyersten Holm
  • Ragnhild Sørbotten

Følgende nye varamedlemmer er valgt:

  • Samina Tagge (1. vara)
  • Kristine Høie (3. vara)

HILSENER

Det er stadig fler som er opptatt av Partiet Sentrum, og politikken vi står for. Mange viktige interesseorganisasjoner ønsker å snakke med oss. På årets landsmøte fikk vi besøk med hilsen fra Tove Linnea Brandvik (forbundsleder i Norges Handikapforbund), Vibeke Marøy Melstrøm (Generalsekretær i Uloba), og Ole Marius Minde-Johnsen (Landsleder i Mental Helse). 

LANDSMØTEMIDDAG

I et nytt parti er også den uformelle biten viktig. Vi er en stor samling mennesker fra forskjellige steder. Vi tror på de samme verdiene og jobber for de samme sakene, og vi har mye å snakke om. Det er flott å bli stadig bedre kjent, og som avtroppende sentralstyremedlem John Harald Bondevik uttalte fra scenen: En stor bonus med å være med i Partiet Sentrum er at man også får gode venner! Den sosiale biten av politikken er viktig når vi skal bygge laget til høstens valg. Landsmøtemiddagen er en god arena for dette, og med god Tapas og fremragende underholdning fra både Christian Nærum og Unge Sentrum, lå forholdene godt til rette for dette!

VI ER KLAR TIL VALGKAMP!

Landsmøtet er over, og nå er blikket fast rettet mot høstens valg. Partiet Sentrum stiller liste i 23 kommuner (som huser nesten halve landets befolkning), og i bortimot alle fylkeskommunevalg. Snart får vi muligheten til å vise politikken vår i praksis, og vi gleder oss!

Forfatter

Anders Møller-Stray

Anders Møller-Stray

Generalsekretær og pressekontakt

Telefon: 99045646

Pin It on Pinterest