Partiet Sentrum stifter nå lokallag i Kristiansand. Med på laget har vi hele bystyregruppen til Tverrpolitisk Folkeliste, deriblant sittende varaordfører i byen, Erik Rostoft. Sammen med partiets første nestleder Irene Solli, og andre fremtredende Partiet Sentrum -medlemmer i byen, har de utarbeidet en felles plattform for lokallaget de går sammen om å starte. Ambisjonsnivået er å få minst fire seter i bystyret i Kristiansand i 2023. Det felles engasjementet for kampen mot utenforskap, og for innbyggerinvolvering, næringsliv og klima, ut fra et blokkuavhengig ståsted, gjorde det enkelt å se at Partiet Sentrum og Tverrpolitisk Folkeligste jobber for det samme. Fra nå av skal de også gjøre det under samme overskrift, i samme organisasjon: Partiet Sentrum Kristiansand. Tverrpolitisk Folkeligste vil imidlertid bestå i bystyret ut valgperioden, for å overholde kontrakten med velgerne fra 2019. Den samlede etableringen ble kunngjort under en pressekonferanse tirsdag 27. september, hvor både NRK og regionsavisen Fædrelandsvennen møtte mannsterke opp. Hele bystyregruppen til Tverrpolitisk Folkeligste var til stede, sammen med Geir Lippestad og Irene Solli fra ledelsen i Partiet Sentrum, og flere av listekandidatene Partiet Sentrum hadde i Agder ved stortingsvalget.

Drømmen er å lede en sentrumskoamlisjon som kan være et selvstendig alternativ i kristiansandspolitikken. Sentrumspartienes tid som vedheng til enten Høyre eller Arbeiderpartiet bør gå mot slutten. I fremtiden er det Arbeiderpartiet og Høyre som må innfinne seg med rollen som vedheng til oss – istemmer Erik Rostoft og Irene Solli.

Forfatter

Anders Møller-Stray

Anders Møller-Stray

Generalsekretær og pressekontakt

Telefon: 99045646

Pin It on Pinterest