KFUK-KFUM Forandringshuset har siden 2022 driftet et nasjonalt avhopperprogram for mennesker i kriminelle gjengmiljøer, med støtte fra staten. Dette har kostet staten 2 millioner kroner i året, og hjelper medlemmer av kriminelle gjenger som ønsker å bryte med disse miljøene.

Å bryte ut av slike miljøer kan være svært vanskelig. Ofte er gjengmiljøet hele det sosiale nettverket, ofte står man i økonomisk eller tjenestemessig gjeld, og ofte reageres det sterkt når noen bryter ut.

Det nasjonale avhopperprogrammet er svært viktig for å gi trygghet og et godt liv til de som ønsker en vei ut. Det sparer landet for opptil 30 millioner kroner hver gang en gjengkriminell bryter med miljøet og blir en vanlig borger i landet. Mange utbrytere gjør også senere en stor jobb med å informere unge om farene ved å komme inn i kriminelle gjengmiljøer.

Det nasjonale avhopperprogrammet sparer Norge for mye penger. Likevel blir tildelingen nå kuttet, slik at hele programmet står i fare for å bli lagt ned. Dette er en dyr innsparing finansminister Vedum ikke bør ta seg råd til.

Partiet sentrum krever at:

  • Støtten til det nasjonale avhopperprogrammet videreføres

Bli gjerne med oss for å skape oppmerksomhet rundt disse tingene, så vi får startet en folkebevegelse og endret politikken allerede før vi er på Stortinget:

Ønsker du å støtte Partiet Sentrum i arbeidet for bærekraft og menneskerettigheter, og i kampen mot utenforskap? Bidra i vår spleis ved å trykke her. Start innmelding ved å trykke her.

Pin It on Pinterest